Hoe word kauwgom gemaakt.Tong uitsteken

Dan wordt de kauwgom op de volgende afdeling in stukjes gesneden en voorzien van een knapperig laagje. In de hete lucht wordt het laatste laagje gedroogd. De kauwgom glimt dan nog niet. De kauwgom wordt in een pan gedaan die draait rond en de kauwgom krijgt dan een glanslaagje zodat de kauwgom er mooi uitziet. De kauwgom is dan klaar om verpakt te worden. Dit gebeurt op de inpakafdeling. Er zijn twee soorten van inpakken je hebt dragees en je hebt stripkauwgom.

 Op de smeltafdeling worden de juiste ingrediënten bij elkaar gedaan. Dit zijn o.a. gom en was. Deze gombasis is in elke soort kauwgom hetzelfde. De verschillende ingrediënten komen in het juiste hoeveelheden in grote smeltmachines. De massa wordt verhit tot een temperatuur tussen de 80 en 130 graden Celsius. De hete kauwgom basis heeft een uiterlijk van een dikke siroop. Als de gombasis is afgekoeld ontstaat er een vaste basis. Elke dag wordt er zo’n 9.000 kilo gombasis gemaakt. Daarna worden anderen ingrediënten erdoor heen gekneed, in de kneedmachines.Lachen

 

Zo word de lekkere kauwgom gemaakt: