ingridiënten:

Het belangrijkste deel van kauwgom is gom!

Gom is :

Een soort vocht dat uit een snee van een boom komt . Het vocht dat er dan uit loopt word gebruikt voor gom. Dit kan één keer in de vier jaar gebeuren en de boom moet dan wel 20 jaar oud zijn. Behalve gom zit er in kauwgom ook suiker en glucosestroop. (Glucosestroop zorgt ervoor dat de kauwgom in je mond snel zacht wordt en aangenaam is om op te kauwen). Tegenwoordig kom je kauwgom met suiker en glucosesroop steeds minder tegen.Tong uitsteken

                                                                                                                                 

In kauwgom zitten smaakstoffen. Aan kauwgom die naar pepermunt smaakt wordt olie uit de pepermuntplant toegevoegd, dit heet een natuurlijke smaakstof. Voor de kleur worden natuurlijke of kunstmatige kleurstoffen gebruikt. Bietensap bijv. geeft de kauwgom een rood kleurtje. In Japan bestaan meer dan 150 verschillende smaken, ze hebben daar zelfs kauwgom die naar augurk smaakt.